On the Develop page, the links to categories do not work

Links to categories do not work, and attempts to navigate to them manually result in 404s or other weird errors.
Gfy: https://gfycat.com/EvergreenPrestigiousGoat

It loads a wide variety of other pages, when it should be loading http://www.roblox.com/develop/library/?category=XX where XX is ‘Models’, ‘Decals’, ‘Audio’, or ‘Plugins’. Below is my process to get there (and what a determined user might have to go through).

Actions and resulting URLs: X will refer to ‘models’, ‘decals’, ‘audio’, or ‘plugins’. XX will refer to ‘Models’, ‘Decals’, ‘Audio’, or ‘Plugins’

[ul]
[li] Clicking: None of these cause navigation, but change the current URL. All start from http://www.roblox.com/develop/library
[ul]
[li] Click X (first): http://www.roblox.com/develop/category=X e.g. http://www.roblox.com/develop/category=models
[li] Click X (second): http://www.roblox.com/develop/category=X#category=X e.g. http://www.roblox.com/develop/category=decals#category=decals
[li] These do not always act as written
[/ul]

[li] [i]http://www.roblox.com/develop/category=X[/i] e.g. [i]http://www.roblox.com/develop/category=decals[/i] 404.

[li] [i]http://www.roblox.com/develop/library#category=X[/i] e.g. [i]http://www.roblox.com/develop/library#category=decals[/i] URL becomes [i]http://www.roblox.com/develop/category=X[/i] with infinite loading screen.

[li] [i]http://www.roblox.com/develop/library/#category=X[/i] e.g. [i]http://www.roblox.com/develop/library/#category=decals[/i] URL becomes [i]http://www.roblox.com/develop/library/category=X?CatalogContext=DevelopOnly&Category=Models[/i] loads models

[li] [i]http://www.roblox.com/develop/library/category=X?CatalogContext=DevelopOnly&Category=Models[/i] e.g. [i]http://www.roblox.com/develop/library/category=decals?CatalogContext=DevelopOnly&Category=Models[/i] 404. No change in URL.

[li] [i]http://www.roblox.com/develop/library/?category=X&CatalogContext=DevelopOnly&Category=Models[/i] e.g. [i]http://www.roblox.com/develop/library/?category=decals&CatalogContext=DevelopOnly&Category=Models[/i] Infinite loading screen. No change in URL.

[li] [i]http://www.roblox.com/develop/library/?category=X[/i] e.g. [i]http://www.roblox.com/develop/library/?category=audio[/i] Infinite loading screen. No change in URL.

[li] [i]http://www.roblox.com/develop/library/?category=XX[/i] e.g. [i]http://www.roblox.com/develop/library/?category=Audio[/i] [b]WORKS[/b] Loads the catalog within the 'Library' tab. 'category' is case insensitive. No change in URL.

[/ul]

Once the page finally loads, the buttons only link to http://www.roblox.com/develop/library/category=X e.g. http://www.roblox.com/develop/library/category=audio which do not work.

1 Like

Is this still happening? I can’t find any invalid links on the develop page.

It turns out this was caused by an add-on.

This seems like an odd collision, but it might make sense if the add-on somehow modifies link navigation or detection of it or something. Thanks for looking into it, though. If I ever experience it without any add-ons I’ll bring this back up.