Using character animations aside from default don't work, nor can you change them in the script

It seems changing into different animation sets for walking, doesn’t work correctly as animations are not changing to equipped walk animations.

Saved2

This test was performed on a game with no scripts, and outside of studio, it was also tested with other games with r15 and animations enabled and it does not work as expected, accessing the animations manually for walking and changing it to a custom one does not seem to work either.

It seems to be all walking assets as no matter what I used it had the same issue, but I was using this one at the time https://www.roblox.com/catalog/619512767/Stylish-Walk

And testing to see if it was just this one… https://www.roblox.com/catalog/1018549681/Bubbly-Walk did not work either, so I assume its something with the walking animation all together, all other animation types seem to be functioning correctly, what makes me think its also the walking portion as well is that changing the ids normally causes the same exact issue to happen (by saving and placing it as a starterscript), and it defaults to the default animations which is different behavior than from the past, so I think this is a problem with the walking portions of the default scripts themselves, but I did not go into full testing for everything.

1 Like

Thanks for the report! We’ve filed a ticket to our internal database and we’ll follow up here when we have an update for you.

2 Likes